Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

ТРЕШ

СБУ встановила особи чотирьох росіян, які катували цивільних у Бучі

В березні цього року світ здригнувся від звірств російських окупантів у Київській області. Українські спецслужби постійно працюють над тим, щоб встановити всіх причетних до злочинів проти цивільного населення. 29 липня стало відомо про особи ще чотирьох російських окупантів, які знущались з родини у Бучі. 

Про це повідомляє Інформатор з посиланням на Службу безпеки України.

За даними спецслужби, на початку березня 2022 року ці особи у складі 64-ї окремої мотострілкової бригади 35-ї загальновійськової армії рф перебували на території Бучі та жорстко катували місцеву родину. Окупанти вдерлися до оселі та намагалися погрозами отримати інформацію про місця розташування українських військ.

Зрозумівши, що члени родини мають чітку проукраїнську позицію, російські солдати заблокували їх у будинку. Погрожуючи зброєю, військовослужбовці рф тривалий час психологічно тиснули на людей, катували їх та вимагали, щоб ті видали адреси проживання патріотів і військових у Бучі.

Згодом росіяни вивели господаря у двір, роздягнули, повалили на землю та почали бити ногами. А коли тортури не дали бажаного результату, чоловіка планували розстріляти. На щастя, йому вдалося втекти.

Тоді рашисти «взялися» катувати дружину: погрожували скалічити її та вбити, аби вона виказала місцеперебування свого чоловіка. Попри фізичні знущання та моральний тиск жінка витримала наругу, зрештою окупанти покинули її дім.

Наразі усім фігурантам заочно повідомлено про підозру у вчиненні злочинів, передбачених ч.2 ст. 28 та ч. 1 ст. 438 (порушення законів та звичаїв війни) Кримінального кодексу України.

Нагору