Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

ГРОШІ

Скільки коштує орендувати житло в Бучі

Інфраструктура міста поступово відновлюється і питання житла для мешканців набуває своєї актуальності. У декого воно вщент розгромлене і повертатися немає куди. Тож містяни шукають можливість винайняти квартиру.

Інформатор порівняв цінову політику багатоповерхової забудови в Бучі на трьох найпопулярніших ресурсах: Rieltor від ЛУН, OLX та Obyava.ua.

Нині однокімнатні квартири стартують від 4 000 грн до 6 000 грн. Варто відзначити, що вони з усіма зручностями та свіжим ремонтом.

Якщо розглядаєте варіант більшого житла – це двокімнатні квартири. Таке помешкання коштуватиме від 7 000 грн до 8 500 грн.

Трикімнатні квартири користуються попитом найменше, адже комунальні послуги можуть зашкалювати, особливо взимку. Проте, якщо хтось на таку й наважиться, ціна буде відповідною – від 6 000 грн до 10 000 грн. Деякі ж ресурси пропонують платити щомісяця за квартиру з дизайнерським ремонтом аж 32 000 грн!

“Ціни на житло у Бучі коливаються від того, в якому районі знаходиться квартира. Чим краще там відновлена інфраструктура – буде дорожче. Якщо район значно пошкоджений – то й вартість, відповідно, стане меншою”, – каже Тетяна Бегеманн – експерт з нерухомості.

На питання, чи зміниться найближчим часом ціна на оренду квартир у Бучі, Тетяна відповідає: точно не знижуватиметься, адже попит зростає. Але й не підніматиметься – поки буде стабільною.

Олександра Кондратюк 

Нагору