Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

ЖИТТЯ

В Гостомелі відкрили сезон конcервації

Сезон закруток на зиму можна вважати офіційно відкритим ще із червня. А нещодавно він перейшов в активну фазу. І тепер БІГ-регіон (Буча, Ірпінь, Гостомель)” веде серйозну кулінарну підготовку до зими.

Так, Марія Чорногорець з Гостомеля, похвалилася своїм врожаєм та лише Інформатору відкрила секрет найсмачнишіх консервованих огірків. Відзначимо, що для нашого регіону – це не традиційний рецепт. Він їй дістався від бабусі, що родом із Західної України. Тепер жінка радо ним ділиться із містянами, але про це згодом.

Спершу, прямуємо на екскурсію в царство городини пані Марії: зустрічають нас пишні огірочки, що ніжаться під серпневим сонцем; поруч примостився пузатий кабачок, який так і проситься зірвати його; через кілька грядок усамітнився гордий перець, немов образився на сусідів. Неподалік городу, перетворення на курагу, чекають вже втомлені спекою, абрикоси. Прямуємо далі… І на нас зверху споглядають наливні яблука та іще зеленкуваті сливи. «Ще тиждень, і вони будуть, як золото», – запевнила пані Марія.

Господиня розповідає, що в такий важкий для України час, лише тут бере сили та натхнення жити далі. «Я, коли виходжу на город, дивлюся, як все квітне, росте, буяє, то одразу про погане забуваю. На душі стає спокійніше і я з нетерпінням чекаю, коли все дозріє, щоб скласти план консервації цього багатства».

– А що вже вдалося закрити? – запитуємо її.

– Сезон почався з полуниці, малини, червоної та чорної смородини, то наварила варення. Тепер от зробила компот із яблук.

Пані Марія розповідає, що консервування огірків для неї – особливий ритуал. Адже має родинний рецепт, як зробити зелений овоч хрумким та соковитим. Секрет у борошні!

  • 1,8 кг. огірків
  • 1 виноградний листок
  • 1 шт. хріну
  • 10 шт. чорного перцю
  • 4 зубчика часнику
  • 3 ст. л. борошна
  • 3 ст. л. солі

Після відвідин домовляємося із пані Марією зустрітися ще, адже на черзі томати, які от-от дозріють. Жінка і для них знає чудовий рецепт, перевірений роками.

Підписуйтесь на наш Тelegram-канал, аби не пропустити важливі новини та дієві поради, якими Інформатор радо поділиться.

Вродив так вродив

Буде курага

Ще трохи й дозріють

Готова дванадцята страва на Різдво

Огірки із “секретом”

На черзі достигання

Олександра Кондратюк

Нагору