Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

ЖИТТЯ

В Україні створили додаток для жертв домашнього насильства

3 серпня презентували мобільний застосунок, призначений для того, щоб захистити жінок, які страждають від домашнього насильства.

Особливість додатку в тому, що його розробили непомітним для кривдника. Адже в момент небезпеки можна натиснути тривожну кнопку і одразу викликати поліцію.

Виглядає це у телефоні як нейтральна іконка на екрані смартфону, а корисна інформація та контакти інших служб допомоги доступні лише у прихованому інтерфейсі. Якщо жінка натисне на кнопку – поліція одразу визначить місце її знаходження. Тобто телефонувати на 102 і говорити вголос – не потрібно!

Про це повідомляє Інформатор, посилаючись на Telegram-канал першої леді України – Олени Зеленської.

На презентації назву додатку навмисно не озвучували, щоб потенційні кривдники не знали про нього. А от потерпілі можуть отримати інформацію і скачати додаток, подзвонивши на гарячу лінію 116 123, або написати на сторінку психологічної підтримки «Розірви коло».

Застосунок презентували разом із Міністерством Внутрішніх справ України, Національною Поліцією України, UNFPA, Фондом ООН у галузі народонаселення та за підтримки Британського посольства.

Підписуйтеся на наш Telegram-канал, аби не пропустити інші важливі новини!

Анна Вусань

Фото на обкладинці: Telegram-сторінка Олени Зеленської

Нагору