Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

ВЛАДА

В Ірпені відкрили модульне містечко: дах над головою отримають сотні людей

В Ірпені в суботу, 13 серпня, на території санаторію “Дубки” офіційно відкрили тимчасове модульне містечко.

Як передає кореспондент Інформатора, ще 352 людини, які втратили дах над головою через вторгнення рф, отримають затишне та комфортне тимчасове житло.

На церемонії відкриття містечка був присутній посол Польщі в Україні Бартош Ян Ціхоцький, міністр розвитку громад та територій України Олексій Чернишов, голова Київської ОВА Олексій Кулеба, міський голова Ірпеня Олександр Маркушин та новий голова Інвестради Ірпеня Володимир Карплюк.

Ірпінь безкоштовно отримав модульні конструкції від уряду Польщі за домовленостями з Міністерством розвитку громад та територій України.

За словами Ціхоцького, загалом діюча програма допомоги від польських партнерів передбачає побудову 20 000 ліжок для українців, які втратили житло.

Модульне містечко складається із 88 чотиримісних житлових модулів, 55 із них – вже заселені. Більшість жителів – з Ірпеня, який найбільше постраждав від навали окупантів.

На території містечка є бібліотека, невеликий спортзал, дитяча ігрова, кімната для відпочинку та зона для прання й прасування.

Смачні страви для мешканців «Дубків» готують волонтери команди World Central Kitchen, зокрема, сьогодні на обід першою стравою був традиційний український борщ.

Як повідомив міністр розвитку громад та територій України Олексій Чернишов, у містечку люди проживають повністю безкоштовно.

Нагадаємо, що в Бучі модульне містечко працює вже півтора місяці, а для потреб жителів модульного містечка, яке зараз будується у Гостомелі, компанія ДТЕК 12 серпня подарувала дві електричні підстанції.

352 людини отримають затишне та комфортне тимчасове житло

Ірпінь безкоштовно отримав модульні конструкції від уряду Польщі

У тимчасосвому містечку “Дубки” люди проживають безкоштовно

Підписуйтесь на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, аби оперативно дізнаватися про актуальні новини “БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)”!

Олександр Кульбачний

Нагору