Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

ВЛАДА

В Україні запропонували підвищити вік мобілізації: для чого це необхідно

Народний депутат Ярослав Юрчишин подав до Верховної Ради законопроєкт, в якому йдеться про  підвищення граничного віку для військовослужбовців.

В Україні триває загальна мобілізація, але призивають не всіх бажаючих. Це стосується і чоловіків, які вже досягли 60-річного віку.

У поданому законопроєкті від нардепа йдеться про те, щоб підвищити граничний вік для тих, хто хоче йти захищати Батьківщину після досягнення 60 років.

Заступник голови комітету ВР з питань антикорупційної політики Ярослав Юрчишин розповів, що особисто знає 65-річного військового із офіцерським званням високого рангу, який має бойовий досвід Афганістану й АТО. Але його не мобілізували через вік.

Підвищення граничного віку стосуватиметься лише тих, хто добровільно прийде у військомат і виявить бажання стати на захист України.

Також нардеп відзначив, що одного бажання буде замало, адже необхідно мати ще й бойовий досвід (Афганістан, АТО, ООС, миротворчі операції тощо) та успішне проходження медкомісії. Лише за таких умов військомат може запропонувати людині повернутися на облік, підписати контракт із ЗСУ та почати виконувати бойові задачі.

Таким чином військомати будуть добре забезпечені кадрово, а охочі захищати Батьківщину отримають офіційну роботу.

Нагадаємо, що нині граничний вік для представників вищого офіцерського складу становить 65 років, а для військовослужбовців – 60 років.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, аби оперативно дізнаватися про актуальні та важливі новини “БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)”!

Анна Вусань

Нагору