Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

ГРОШІ

День Незалежності: як працюватимуть банки 24 серпня

В умовах воєнного стану 24 серпня 2022 року – День Незалежності України, який цьогоріч припадає на середу, є звичайним робочим днем, зокрема, для банківської системи.

Про це повідомляє Інформатор з посиланням на Національний банк України.

У період дії воєнного стану в Україні скасовані cвяткові дні, передбачені Кодексом законів про працю України. Відповідні норми містить Закон України “Про організацію трудових відносин в умовах воєнного стану”.

Система електронних платежів, система депозитарного обліку депозитарію Нацбанку, депозитарної установи НБУ система кількісного обліку депозитних сертифікатів СЕРТИФ 24 серпня 2022 року теж працюватимуть у звичайному режимі.

“Нагадаємо, що під час війни СЕП працює у звичайному режимі (23/7) та без перебоїв, як і у мирний час. Усі банки України підключені до системи та мають можливість здійснювати платежі клієнтів майже цілодобово та без вихідних”, – йдеться у повідомленні на сайті НБУ.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, аби оперативно дізнаватися про актуальні новини “БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)”!

Олександра Кондратюк

Фото: bank.gov.ua

Нагору