Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

ВЛАДА

Ірпінські школи та садочки готові до навчання – мер

Ірпінський академічний ліцей

В Ірпені 1 вересня не відкриються лише два дитячі садочки та ліцей №3. Проте, в уцілілих школах обладнали бомбосховища і готові зустрічати дітей.

Про це повідомив Інформатору міський голова Ірпеня Олександр Маркушин.

“В нашому місті не відкриється третій ліцей, тому що його повністю зруйнували російські війська. Садочок по вулиці Антонова не відкриється, його треба ремонтувати. Садочок на БКЗ не відкриється також, його треба демонтувати, він знищений”, – зазначив міський голова.

За словами Маркушина, хорошою новиною є те, що цієї осені діти зможуть піти до шкіл та закладів початкової освіти, але батьки мають вирішувати самі, чи готові відпускати свою дитину до навчального закладу.

“З приводу інших садочків і шкіл, ми робимо 10 бомбосховищ, нам допомагає ЮНІСЕФ і ми плануємо закінчити всі ці обєкти у вересні, зараз вони працюють і вдень і вночі . Діти будуть в безпеці, але батьки мають самі вирішити разом з управлінням освіти та мерією, яка буде форма навчання, або онлайн, або офлайн – безпека дітей найголовніша”, – наголосив Маркушин.

Раніше Інформатор писав, що волонтери з «Добробату» відновлюють Ірпінський академічний ліцей.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, аби оперативно дізнаватися про актуальні новини “БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)”!

Олександра Кондратюк

Фото: Facebook-сторінка “Добробат”

Нагору