Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

ВЛАДА

В Бучі демонтували напис на пам’ятнику письменнику Булгакову

У Бучі в рамках декомунізації демонтували напис на пам’ятному знаку російському письменнику Михайлу Булгакову, який з родиною деякий час проживав у Бучі.

Про це повідомляє Інформатор з посиланням на Facebook-сторінку Декомунізація. Україна.

Зокрема, напис російською мовою було демонтовано наприкінці минулого тижня.

Михайло Опанасович Булгаков – російський письменник, театральний режисер, актор  та лікар. Автор романів та п’єс. Серед найвизначніших творів Булгакова: «Майстер і Маргарита», «Собаче серце», «Іван Васильович», «Біла гвардія», «Дияволіада».

Вважається, що Булгаков був симпатиком білогвардійців, мав шовіністичні українофобські погляди та був противником незалежності України.

Батько письменника на початку минулого століття купив ділянку землі у Бучі, де розпочав будівництво власної дачі. На той час ділянка знаходилася на Васильківському проспекті в Бучі. Там Михайло Булгаков писав репризи.

Нагадаємо, раніше сквер, у якому встановили пам’ятний знак письменнику, жителі прилеглих будинків відстояли від вирубки і забудови.

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, аби не пропустити актуальні новини в нашому “БІГ-регіоні” (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Олександра Кондратюк

Фото: Олег Слабоспицький

Нагору