Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

ЖИТТЯ

Як врятуватися від спеки: ТОП-поради

Після затяжних дощів у БІГ-регіоні (Буча, Ірпінь, Гостомель) знову спека. Сьогодні, 23 серпня, станом на 16:00, стовбчик термометру піднявся до 30 градусів за Цельсієм. За прогнозами синоптиків, суха та спекотна погода на Бучанщині протримається увесь цей тиждень. Аби не отримати сонячний удар, Інформатор застерігає та нагадує основні правила.

Найбільш вразливими під час спеки є вагітні, люди із серцево-судинними захворюваннями, новонароджені та хворі на діабет. Особи, які працюють на вулиці, під палючим сонцем, мають обов’язково бути захищеними від нього, аби не потрапити до лікарні. Щоб уникнути проблем зі здоров’ям – необхідно дотримуватся наступних порад:

  • Вода: при високій температурі в організмі може статися зневоднення. Тому, лікарі закликають носити із собою пляшку води. Пити в спеку потрібно приблизно 2-3 літри води. Не можна вживати льодяну воду. Краще відмовитись від газованої та перейти на компоти чи воду з лимоном.
  •  У спеку треба мати при собі: корвалол, валідол, нашатирний, спирт та вологі серветки.
  •  Сонцезахист: обов’язково перед виходом з дому, за 20 хвилин нанесіть сонцезахисний крем, він вбереже вас від негативних сонячних променів.
  • Одяг: краще за все носити вільний, легкий, тонкий одяг з натуральних тканин. Спробуйте льон та хлопок. Також не забувайте про капелюхи.

В разі, якщо у вас з’явилися ознаки теплового удару (почервоніння обличчя, сильний головний біль, потемніння в очах, нудота), терміново зверніться до найближчої лікарні. Слідкуйте за своїм здоров’ям та бережіть себе!

Підписуйтесь на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, аби оперативно дізнаватися про актуальні новини “БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)”!

Олександра Кондратюк

Нагору