Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

ВЛАДА

Київщину відвідав міністр закордонних справ Італії

До України з візитом прибув міністр закордонних справ Італії Луїджі Ді Майо та вже встиг відвідати зруйнований Ірпінь.

Як повідомляє Інформатор, про це пише агентство ANSA.

Міністр закордонних справ Італії планує також зустрітися з президентом України Володимиром Зеленським та своїм українським колегою Дмитром Кулебою.

“Тут понищене місто, місцями зрівняне з землею, а тим часом в Італії все ще є ті, хто заперечує факти, що сталося внаслідок дій російських військ, внаслідок дій путіна”, – заявив Ді Майо після відвідання Ірпеня.

Глава МЗС Італії також наголосив, що вважає за необхідне надавати Україні всю можливу допомогу.

“Українці захищають не лише себе, а й свободу всієї Європи. Ми повинні вибрати, яку сторону зайняти, і уряд Італії вирішив стати на бік України “, – додав він.

Як писав Інформатор, у середу, 24 серпня, президент України Володимир Зеленський обговорив з міністром закордонних справ Португалії Жоау Гомешем Кравінью участь у відновленні України, зокрема, Бучі та Ірпеня.

Під час зустрічі окрема увага була приділена участі Португалії у відновленні навчальних закладів в Ірпені та Бучі, а також освітньої інфраструктури Житомира за підтримки муніципалітету португальського міста Кашкайш.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, аби оперативно дізнаватися про актуальні новини “БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)”!

Олександр Кульбачний

Фото: ansa.it

Нагору