Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

ЖИТТЯ

У селі Синяк на Бучанщині відкрили станцію очистки води

У вівторок, 30 серпня, у селі Синяк на Бучанщині відкрили водоочисну установку, яка зможе забезпечити питною водою всіх жителів села.

Як передає кореспондент Інформатора, на відкритті були присутні голова Київської ОВА Олексій Кулеба, міський голова Бучі Анатолій Федорук, заступник керівника Офісу президента Кирило Тимошенко, а також журналісти та представники громади.

Установка ReH2O бере воду зі сведловини і робить її повне очищення – відтепер всі жителі села Синяк зможуть безпечно вживати чисту воду з-під крана.

Система очищення води ReH2O була придбана завдяки благодійній платформі Фонду “Відбудуємо нашу Україну”, яка працює для збору коштів на вирішення першочергових гуманітарних задач внутрішньо переміщених осіб з Маріуполя та України в цілому. Кошти на установку були, зокрема, надані американським фондом RDI (Renew Democracy Initiative).

Водоочисна споруда у селі Синяк

Станція очищення води

Система очищення води

Установка ReH2O

Як повідомляв Інформатор, сьогодні у селі Синяк відкрили сучасний дитячий садочок «Дивограй». Раніше в цьому населеному пункті, у якому проживає близько 2 тис. людей, взагалі не було дошкільних установ. Сучасний державний дитсадок розрахований на 75 дошкільнят. Він обладнаний укриттям на випадок повітряної тривоги.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, аби оперативно дізнаватися про актуальні новини “БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)”!

Анна Вусань

Нагору