Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

ВЛАДА

На Київщині поліція вже зареєструвала 1600 випадків мародерства, 800 людей отримали підозри

У Київській області, станом на 2 вересня, поліція вже зареєструвала 1600 випадків мародерства, 800 особам повідомлено про підозру у злочині.

Як пише Інформатор, про це повідомила поліція Київщини із посиланням на заяву очільника ГУ НП області Андрія Нєбитова у прямому ефірі інформаційного спецмарафону “5 каналу”.

За словами Нєбитова, вказані злочини, які реєструються з початку війни, кваліфікуються за ч. 4 ст. 185 Кримінального кодексу України. Вони вважаються тяжкими, тому це дає підставу судам приймати рішення про тримання підозрюваних під вартою на час досудового розслідування.

За запитання, чи планує влада Київщини ухвалити рішення про скорочення роботи кафе та ресторанів до 22:00, як це вже зробили в Києві, Нєбитов відповів, що завжди виступав за подібні рішення, тому що ми зі столицею в одному регіоні і поліції простіше працювати за синхронними схемами.

Він також додав, що це буде обговорюватися правоохоронцями із Київською військовою адміністрацією і не виключив, що аналогічне рішення буде прийнято на рівні регіону.

Як повідомляв Інформатор, працівники Головного слідчого управління Нацполіції скерували до суду обвинувальний акт щодо мародерки, яка разом із російськими окупантами обкрадала помешкання жителів Ірпеня.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, аби оперативно дізнаватися про актуальні новини “БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)“!

Олександр Кульбачний

Нагору