Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

ЖИТТЯ

7 вересня: який сьогодні день

Сьогодні, 7 вересня, відзначають День воєнної розвідки України. В 1992 році було підписано Указ президента України про створення цього розвідувального органу при Міністерстві оборони України.

Воєнна розвідка відіграє дуже важливу роль у захисті національних інтересів України. Їхні успіхи в роботі зазвичай висвітлюють не одразу, але це задля їхньої ж безпеки. Адже вони “очі” та “вуха” держави, які безперебійно слідкують за ворогом.

Нагадаємо, що в 2016 році з’явилася нова емблема на сайті Головного управління розвідки України. На ній зображена сова, яка тримає меч, що пронизує територію росії. А також внизу написано: Sapiens dominabitur astris (в перекладі з латинської мови – “Мудрий буде панувати над зірками”).

В церковному календарі:

День пам’яті апостолів Тита і Варфоломея.

Іменинниками ж стали: Регіна, Іван, Ренат, Володимир, Мойсей.

Історичні дати:

  • 1892 – у США пройшов перший професійний боксерський поєдинок за сучасними правилами (з боксерськими рукавички, а раунд тривав 3 хвилини);
  • 1923 – засновано Інтерпол.
  • 1971 – у Києві проголосили про споріднення й братання міст Києва і Кіото;
  • 1994 – в Києві на Республіканському стадіоні (зараз НСК “Олімпійський”) збірна України провела перший у своїй історії офіційний матч;

Цього дня народилися:

  • 1875 – Олександр Мурашко, український художник, педагог і громадський діяч;
  • 1915 – Сергій Солодовник, український живописець.

Про важливі та визначні дати в історії України й світу Інформатор повідомлятиме щодня, не пропустіть.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, аби оперативно дізнаватися про актуальні новини “БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)”!

Анна Вусань

Нагору