Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

ЖИТТЯ

У Бучі відкрили фотовиставку «Кольори білоруської революції». Вона діятиме до 20 вересня

У Бучі у публічній бібліотеці громади ввечері вівторка, 13 вересня, відкрилася виставка «Кольори білоруської революції». На ній представлено світлини людей, які за свої вподобання та демократичні погляди потрапили до в’язниці у білорусі.

Про це повідомляє Інформатор із посиланням на допис Бучанської публічної бібліотеки у Facebook.

Одна з організаторок виставки Настасся Доль зазначила одну із ідей, чому організували такий захід. Організатори вважають за необхідне сказати, що білоруси проти війни з Україною.

Її колега Анісія Казлюк провела для перших відвідувачів екскурсію й роз’яснила: важливо розповісти про те, що білоруси роблять зараз під час війни в Україні. За цим принципом, а саме: за що затримані політв’язені, експозиція поділяється на кілька блоків:

Перший блок: українці за народженням чи мають українські паспорти. Й про це не мовчать, виказують підтримку своїй країні.

Другий блок: партизани. Адже війна почалася до повномасштабного вторгнення РФ в Україну. Серед них є люди, яким при затриманні прострелили коліна.

Третій – журналісти. Вони писали, що насправді відбувається в Україні з 2014 року, про події на Донбасі. Інші висвітлювали протести в білорусі, махінації в країні.

Четвертий блок: писали правду у соцмережах, виходили на протести, писали листи-протести у державні органи країни.

П’ятий – блок пам’яті: люди, які загинули на війні в Україні. Адже білоруси беруть участь у війні проти Росії з 2014 року.

Виставка триває, ви можете оглянути експозицію у Публічній бібліотеці Бучанської громади.

 

Підписуйтесь на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, аби оперативно дізнаватися про актуальні новини “БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)”!

Олександр Кульбачний

Фото: Бучанська публічна бібліотека

Нагору