Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

ЖИТТЯ

18 вересня: який сьогодні день

Сьогодні, 18 вересня, відзначають Всенародний День батька, який традиційно припадає на третю неділю вересня. Ініціатори свята:  МГО “Міжнародний Центр Батьківства” та Всеукраїнський громадський комітет з підтримки сім’ї та відповідального батьківства за підтримки Міністерства України у справах сім’ї, молоді та спорту.

18 вересня 2009 року було оголошено, що кожна третя неділя першого осіннього місяця стає датою, коли українське суспільство виказує своє особливе шанування загальнолюдським сімейним і державним цінностям і відзначає національне свято Всенародний День батька.

В цей день також відзначають  Міжнародний день читання електронних книг. Перше святкування International Read an eBook Day відбулося в 2014 році за ініціативою одного з провідних дистриб’юторів електронних книг OverDrive. Нагадаємо, що 4 липня 1971 року Майкл С. Харт створив першу у світі електронну книгу – Декларацію незалежності США.

В церковному календарі:

День пам’яті пророка Захарії.

Іменинниками ж стали: Єлизавета, Раїса, Максим, Федір, Давид, Гліб, Захар.

Історичні дати:

  • 1640 – у Києві почався церковний Собор;
  • 1929 – на Запорізькому заводі “Комунар” випускають перший український комбайн;
  • 1965 – острів Хортиця в Запоріжжі оголошено державним заповідником;
  • 1991 – Верховна Рада України постановила до прийняття Конституції у протокольних заходах використовувати синьо-жовтий прапор;
  • 1995 – тодішній президент України Леонід Кучма своїм указом затвердив положення “Про запровадження марок акцизного збору на алкогольні напої та тютюнові вироби”.

Про важливі та визначні дати в історії України й світу Інформатор повідомлятиме щодня, не пропустіть.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, аби оперативно дізнаватися про актуальні новини “БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)”!

Анна Вусань

Нагору