Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

ВЛАДА

64-а російська бригада, причетна до подій у Бучі, втратила понад 90% особового складу – Генштаб

Під час відступу російських окупантів із Харківської області підрозділи 11-го армійського корпусу зі складу балтійського флоту збройних сил рф втратили понад 50% особового складу і понад 200 одиниць військової техніки.

Як пише Інформатор, про це повідомили у Генеральному штабі Збройних сил України.

За повідомленням, 64-а окрема мотострілецька бригада Східного військового округу втратила понад 90% особового складу загиблими, пораненими, дезертирами і звільненими внаслідок відмови від участі у бойових діях.

Техніку бригади передають підрозділам прикордонної служби фсб рф, а військову частину готують до розформування, кажуть в українському командуванні.

64-а ОМБр дислокується у Хабаровському краї росії. Військовослужбовців із цього підрозділу пов’язують із вбивствами мирних жителів у передмісті Києва – Бучі. У відкритих джерелах є непрямі підтвердження того, що військовослужбовці цієї бригади справді були у місті.

«Значних втрат зазнають окупанти при спробах штурму Сил оборони на Авдіївському напрямку. За наявною інформацією, до лікувальних закладів щоденно надходить понад 30 осіб зі складу 1-го армійського корпусу російських військ. Окупаційна влада у будь-який спосіб намагається відновити боєздатність підрозділів, що зазнали втрат», – заявив Генштаб ЗСУ у щоденному зведенні.

Перевірити ці дані з незалежних джерел наразі неможливо. Міноборони країни-агресора останнім часом про свої втрати у війні проти України не повідомляє.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, аби оперативно дізнаватися про актуальні новини “БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)”!

Олександр Кульбачний
Фото: Генштаб ЗСУ

Нагору