Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

ЖИТТЯ

На Київщині завершено розслідування щодо командира бойової машини рф, який катував мирних жителів

Прокурори Київської обласної прокуратури завершили розслідування та скерували до суду обвинувальний акт щодо командира бойової машини окупантів, який катував мирних жителів Київщини.

Про це повідомляє Інформатор із посиланням на Київську обласну прокуратуру.

Згідно повідомлення, обвинувальний акт до суду в порядку спеціального досудового розслідування направлено стосовно заступника командира взводу – командира бойової машини 1 десантно-штурмового взводу 5 десантно-штурмової роти 2 батальйонної тактичної групи збройних сил росії за фактом порушення законів та звичаїв війни (ч. 1 ст. 438 КК України).

Встановлено, що у березні під час окупації села Луб’янка Бучанського району, обвинувачений на одній з вулиць села зупинив трьох місцевих мешканців. Направивши на них автомат, окупант наказав потерпілим пройти до господарського приміщення на території одного з домоволодінь для допиту.

Командир бойової машини одягнув на голову одного із затриманих мішок, зав’язав йому руки за спиною та бив прикладом автомата по голові. Після цього він поставив трьох чоловіків на коліна та продовжив завдавати їм удари по різних частинах тіла й допитувати.

Потім російський військовослужбовець здійснював постріли в напрямку потерпілих, імітуючи їх страту. По черзі він відводив затриманих громадян до підвалу, де змушував роздягнутися та шукав на їх тілах символічні татуювання.

Досудове розслідування здійснювалося слідчими ГУ СБ України в Київській області, оперативний супровід – департамент захисту національної державності СБУ.

На Київщині судитимуть окупанта. Фото: прокуратура Київщини

Як повідомляв Інформатор, у серпні СБУ ідентифікувала друга Кадирова, який катував підлітка в селищі Бабинці Бучанського раойну. Зловмисником виявився командир мобільного загону особливого призначення росгвардії «ахмат» – Бісаєв Анзор Саладієвич.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, аби оперативно дізнаватися про актуальні новини «БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)»!

Олександр Кульбачний

Нагору