Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

ЖИТТЯ

У Гостомелі жителі модульного містечка вимагали його перенесення в безпечніше місце

У Гостомелі вранці понеділка, 26 вересня, представники громади, які мають право на тимчасове житло у модульному містечку, провели акцію протесту із вимогою, щоб їхнє тимчасове житло перенесли на кілька кілометрів у безпечніше місце.

Як передає кореспондент Інформатора, близько 10-ї години ініціативна група жителів містечка – близько 20 людей – прийшла до будівлі Гостомельської селищної військової адміністрації для зустрічі із керівництвом.

Протестувальники заявили, що їхнє тимчасове житло, яке влада облаштовувала на ділянці між аеропортом та військовою частиною, є потенційно небезпечним з точки зору можливих ракетних ударів ворога по цих об’єктах.

Вони вимагали, щоб модульне містечко облаштували на іншій ділянці.

Представники ініціативної групи мешканців модульного містечка провели зустріч із керівництвом Гостомельської ОВА та озвучили свої вимоги. На зустрічі також був присутній представник забудовника земельної ділянки, на яку планується перенести модульне містечко. Він заявив, що ця земля знаходиться у приватній власності і влада не має права санкціонувати переселення.

Водночас, як уточнили Інформатору у Гостомельській ОВА, так звані «власники» землі не змогли представити відповідні документи, які підтверджують права на землю. Протестувальники також наголошують, що документи на право власності на землю, які були надані ще попередньою владою Гостомеля на чолі з в.о. голови Гостомельської селищної військової адміністрації Тарасом Думенком, нібито недійсні.

У свою чергу, голова Гостомельської селищної військової адміністрації Сергій Борисюк запевнив жителів громади, що влада селища зробить все для перенесення модульного містечка в безпечне місце і питання із так званими «власниками» вказаної земельної ділянки буде вирішено.

«Керівництвом Гостомельської ОВА було прийнято рішення встановлювати модульне містечко на тій території, де запланували. Ніхто з мешканців втрачених домівок не залишиться без житла», – сказав він.

Гостомельській ОВА не представили документів про право власності на спірну ділянку

Жителів громади запевнили, що влада зробить все для перенесення модульного містечка

Як повідомляв Інформатор, у серпні компанія ДТЕК подарувала дві електричні підстанції для потреб жителів модульного містечка, яке будується у Гостомелі.

Загальна потужність підстанцій – 800 кВт, вони мають забезпечити безперебійне електропостачання для 240 модулів містечка.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, аби оперативно дізнаватися про актуальні новини “БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)”!

Олександр Кульбачний

Фото: Гостомельська ОВА

Нагору