Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

ТРЕШ

Розстріляв цивільного в Ірпені: встановили особу ще одного військового злочинця рф

В Ірпені під час окупації російські військові знущалися з чоловіка, примушували ходити по замінованій ділянці лісу, а потім зв’язали руки та розстріляли. Одного із російських злочинців встановили та оголосили підозру.

Про це повідомляє Інформатор з посиланням на Національну поліцію України.

Слідство встановило особу військовослужбовця десантно-штурмового полку збройних сил росії, який вчиняв воєнні злочини на території Ірпеня. 5 березня окупант, за попередньою змовою з іншими невстановленими військовослужбовцями рф, здійснили обхід  багатоповерхівки.

В одній із квартир рашисти незаконно утримували 3-х місцевих жителів. Надалі застосували до них фізичне та психологічне насильство: погрожували вбивством, стріляли над головою та біля ніг і заради розваги змушували цивільних пройти по замінованій частині лісу.

Після цього одного з потерпілих, який на момент знущань знаходився у безпорадному стані зі зв’язаними за спиною руками, військові рф розстріляли з автоматичної зброї.

27 вересня встановленому військовослужбовцю рф заочно повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 438 Кримінального кодексу України (Порушення законів та звичаїв війни). Санкція статті передбачає від 10 до 15 років позбавлення волі, або довічне  ув’язнення.

Раніше Інформатор повідомляв, що СБУ «розколола» рашиста, який розстріляв цивільного на Бучанщині.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, аби оперативно дізнаватися про актуальні новини “БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель) “!

Анна Вусань

Нагору