Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

ЖИТТЯ

В Бучі відновив роботу центр Дія.Бізнес

В четвер, 29 вересня, у Бучі відновив свою діяльність центр Дія.Бізнес, який був пошкоджений під час окупації міста.

Як передає кореспондент Інформатора, сьогодні відбулося урочисте відновлення роботи центру Дія.Бізнес у провулку Олекси Тихого, 4.

Нагадаємо, що офіційне відкриття центру відбулося ще в грудні 2021 року. Тут підприємці могли отримувати безкоштовні консультації, вчитися і шукати партнерів та інвесторів. Але після вторгнення російських окупантів, центр був сильно пошкоджений.

На події буди присутні Михайло Федоров – віцепрем’єр-міністр – міністр цифрової трансформації України; Олексій Кулеба – голова Київської обласної державної адміністрації; Валерія Іонан – заступниця міністра цифрової трансформації; Анна Страховська – керівниця центру Дія.Бізнес у Бучі та інші спікери, які допомогли відновити центр.

На початку заходу показали презентацію відновлення центру Дія.Бізнес, після цього виступив Федоров, який наголосив: «Для нас сьогоднішня подія і взагалі Дія.Бізнес у Бучі є символічним, тому що він відображає нашу з вами країну та українців. Скільки ми втратили людей, підприємств і взагалі найціннішого в нашому житті, але ми з вами системно продовжуємо створювати та ставати на ноги».

Кулеба також виступив зі своєю промовою, і надав коротку статистику по Київській області: «В області 27 тис зруйнованих будинків. 102 підприємств – зруйновано, 40 – знищено»; також він додав «Головне, що ми втрачаємо людський потенціал – це найстрашніше. Тому те, що зробило Міністерство та вся команда – це має величезний вплив на майбутнє».

Анатолій Федорук представив презентацією, на якій було показано руйнування Бучі в результаті війни росії проти України: загальна кількість пошкоджених об’єктів – 2935, найбільш постраждалі вулиці – Вокзальна, Києво-Мироцька, Яблунська. Він також показав теплову карту руйнувань, оцінку завданих збитків та втрати бюджету Бучі.

Тепер у відновленому центрі Дія.Бізнес у Бучі стало більше можливостей для підприємців:

  • надання підтримки місцевим підприємцям;
  • консультації з розвитку локального бізнесу;
  • релокація підприємств зі східних областей;
  • психологічна підтримка жителів Бучанського регіону;
  • проведення освітніх заходів та програм.

Промова Михайла Федорова

Валерія Іонан, заступниця міністра цифрової трансформації

Виступ Олексія Кулеби

Анатолій Федорук показує оцінку завданих збитків Бучі

Теплова карта руйнування в Бучі

Підписуйтесь на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, аби оперативно дізнаватися про актуальні новини “БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)”!

Анна Вусань

Нагору