Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

ВЛАДА

Світло в домівках: ДТЕК запроваджує щоденні відімкнення електроенергії

Електрику українцям подаватимуть погодинно. Графіки вимкнень енергокомпанія ДТЕК оприлюднюватиме щодня. Такі наслідки пошкодження енергосистеми російськими ракетами 10 жовтня.

Про це повідомляє Інформатор із посиланням на оператора системи енергорозподілу ДТЕК Київські регіональні енергомережі.

Через пошкодження об’єктів енергетичної інфраструктури у Києві та області з’явився дефіцит енергопотужності. Щоби збалансувати систему й запобігти масштабним відключенням, державна енергокомпанія «Укренерго» запровадила графіки аварійних відключень. Без електрики залишатиметься значна частина побутових споживачів, а також промислових підприємств.

Обмежувати споживання електроенергії клієнтами постачальник буде до стабілізації ситуації. Графіки “віялових” відімкнень ДТЕК щодня оприлюднюватиме на своєму сайті.

Графік на 11.10.2022 свідчить, що електрпостачання відбуватиметься за принципом 4/4, тобто 4 години електрику будуть подавати, потім на 4 години вона зникатиме, потім знов на 4 години її вмикатимуть.

Попри планові відімкнення енергопостачальник звертається до споживачів із закликом зменшити використання кіловатів. Для цього у години вечірнього піку споживання з 17:00 до 22:00 за можливості закликають не вмикати потужні електроприлади: пральні машини, бойлери, кондиціонери, обігрівачі, електрочайники тощо.

Минулого вечора така практика обмежень дала змогу знизити споживання більш як на чверть: порівняно зі звичайними показниками 10 жовтня енергоспоживання на Київщині було меншим на 26,5% . Щоправда, таку цифру забезпечив не лише свідомий підхід громадян, а й банальна неможливість увімкнути електроприлади, адже, за даними Інформатора, багатьом мешканцям БІГ-регіону вечір понеділка довелося провести при свічках.

ОНОВЛЕННЯ на 13:30
ДТЕК додав до графіку відімкнень адреси. Також у компанії наголосили: графік буде застосований, тільки якщо в “Укренерго” виникне потреба збалансувати енергосистему.

Як писав Інформатор, жителів Бучанщини попросили зменшити споживання електрики та пообіцяли збільшити кількість поліцейських патрулів на вулицях у вечірній та нічний час.

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Оксана Лук’яненко

Нагору