Коломия До сайту

14 жовтня: який сьогодні день

В Україні 14 жовтня – надважлива дата, бо сьогодні святкують День захисників та захисниць України та День Українського козацтва. З 2014 року День захисника України став офіційним святом з метою вшанування мужності та героїзму захисників незалежності і територіальної цілісності України. Свято запровадив своїм указом тодішній президент України Петро Порошенко. Окрім того, сьогодні День Українського козацтва.  Про козацький рід співається  у Гімні України. Козак – це образ сміливого парубка, який захищає честь та волю нашого народу, озброєний захисник Вітчизни, що боронить віру, гідність та звичаї України. Сьогодні Збройні Сили України ведуть війну проти російського агресора і захищають не тільки себе, але й всю Європу. Ми пишаємося вами, молимося за вас і віримо в перемогу України! Слава Україні!

Також  сьогодні День народження селища міського типу Гостомель. Його було засновано в ще 1494 року. Цього року Гостомелю присвоєно почесну відзнаку “Місто-герой України”.

В церковному календарі:  православні християни святкують День Покрови Пресвятої Богородиці.

Іменинниками ж стали: Віра, Георгій, Іван, Михайло, Микола, Олександр, Олексій, Петро, Роман.

Історичні дати:

Цього дня народилися:

Про важливі та визначні дати в історії України й світу Інформатор повідомлятиме щодня, не пропустіть.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися про актуальні новини “БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель) “!

Ірина Мисюра

Фото: Facebook-сторінка Генштаб ЗСУ