Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

ЖИТТЯ

Маск розказав, скільки платить за Starlink для України

Американський мультимільярдер, керівник компанії SpaceX Ілон Маск повідомив, що витрачає на супутникову інтернет-мережу Starlink для потреб України $20 млн щомісяця.

Як повідомляє Інформатор, про це відомий бізнесмен поділився у Twitter.

За його словами, компанія втрачає 20 млн доларів щомісяця на неоплачуваних послугах та інших витратах, які пов’язані з посиленням заходів безпеки для захисту від кібервійни.

Маск також заявив, що не отримує грошей від Міністерства оборони США на підтримку системи, а за 11 тис. з 25 тис. терміналів, які отримала Україна, заплатили інші країни, організації та приватні особи.

Нагадаємо, раніше SpaceX надіслала до Пентагону листа з вимогою оплатити мільйони доларів за постачання Starlink в Україну. Військове відомство США обурилося такою позицією компанії Ілона Маска, а 14 жовтня Маск заявив, що вирішив відмовитися від фінансування Starlink в Україні.

Коментуючи свою відмову фінансувати супутниковий звʼязок Starlink в Україні, Маск заявив написав у Twitter, що вирішив дослухатися до рекомендації експосла України у Німеччині Андрія Мельника «піти на*уй» (дослівно fuck off).

Раніше Мельник послав Маска у відповідь на проросійське опитування, яке пропонувало віддати Крим росії, провести референдуми на окупованих нею територіях Півдня та Сходу України та змусити Україну до нейтралітету. Українці дуже жорстко відреагували на «мирний план Маска» щодо України.

Вже 15 жовтня Маск передумав та заявив: попри те, що Starlink втрачає гроші SpaceX продовжить надавати Україні супутниковий зв’язок.

Як повідомляв Інформатор, у вересні Ілон Маск заявив, що супутникова інтернет-мережа Starlink почала працювати на всіх континентах Землі.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, аби оперативно дізнаватися про актуальні новини “БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)”!

Олександр Кульбачний

Нагору