Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

ЖИТТЯ

СБУ затримала жителя Бучі, який допомагав рашистам під час окупації

Служба безпеки України затримала мешканця Бучі, який допомагав російським загарбникам під час окупації, а потім вступив у добровольчий батальйон, аби приховати свої злочини.

Про це повідомляє Інформатор, з посиланням на Facebook-сторінку Служби безпеки України.

“Цей зрадник брав участь у каральних рейдах рашистів і допомагав виявляти та фізично знищувати учасників руху спротиву. Він з власної ініціативи запропонував свою допомогу рф, після чого йому видали зброю, військову форму російського зразка та “інструкції” щодо подальших дій проти українських захисників”, – йдеться у повідомленні.

Встановлено, що, перебуваючи на ворожому БТРі спільно з рашистами, він увірвався до будинку свого знайомого, де проводив незаконний обшук і намагався виявити бійців тероборони. У разі захоплення Київщини зловмисник планував увійти до складу окупаційної адміністрації. “Колаборант залишився у звільненому місті, і намагаючись приховати свої злочини, вступив до лав добробату”, – зазначили в СБУ.

У подальшому зловмисник планував тримати зв’язок з окупантами для передачі інформації. СБУ своєчасно викрила зрадника. Йому повідомлено про підозру в колабораційній діяльності.

Як повідомляв Інформатор, у вересні у Київській області поліція викрила колаборанта, який закликав українців підтримувати дії окупантів. 41-річний чоловік, який мешкав в Козині, підбурював громадян підтримати дії окупантів, закликав сусідів визнати правомірною збройну агресію росії.

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

                                               Мисюра Ірина

Фото: Київська обласна прокуратура

Нагору