Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

ЖИТТЯ

На Сонці напередодні Геловіна з’явилася “зловісна посмішка”

За кілька днів до Дня всіх святих науковці помітили на Сонці “зловісну посмішку”. Плазма готується послати Землі “привіт” у вигляді магнітних бур.

Про це повідомляє Інформатор із посиланням на Space.

Сонце демонструє “злу посмішку”. Науковці прогнозують, що на вихідних у Землю вріжуться одразу три потужні потоки сонячної плазми, що призведе до появи геомагнітної бурі.

Сонячні плями темніші, ніж решта поверхні, бо температура й щільність плазми нижчі, ніж в областях довкола. Учені кажуть, що на Сонці сталися спалахи класу С та М. Вони досить сильні, але не такі катастрофічні, як спалахи класу Х.

З огляду на те, що від таких сонячних вивержень Землю захищає магнітне поле, особливих ушкоджень вони не можуть заподіяти. Але в будь-якому разі зіткнення сонячних частинок із магнітним полем нашої планети призводить до появи геомагнітних бур. На думку науковців, цього разу вони триватимуть кілька днів, починаючи з суботи, 29 жовтня.

Магнітні бурі призведуть до появи яскравих полярних сяйв. А ще можуть викликати незначні коливання в енергомережі в різних регіонах планети. Крім того можуть спричинити ще й збої в роботі радіозв’язку та навігаційних систем.

Раніше Інформатор писав, що NASA отримала деталізовані фото Юпітеру. На них видно північне сяйво.

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Ірина Мисюра

Фото: Space

Нагору