Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

ВЛАДА

Пішоходів БІГ-регіону просять подбати про безпеку через відключення вуличного освітлення

Людей закликають бути уважними на дорогих у темний час доби: водіїв – дотримуватися ПДР, а пішоходів – носити флікери

Про це повідомляє Інформатор з посиланням на телеграм-канал Київської міської державної адміністрації.

Пішоходів закликають враховувати обставини відключення вуличного освітлення та подбати про власну безпеку.  Зокрема, одягати світловідбивні елементи – флікери, аби бути помітними для водіїв у темний час доби.  Флікери можуть бути у будь-якому вигляді: браслети, наклейки, стрічки, жилети, елементи одягу або навіть рефлективний одяг. Також не варто забувати про безпеку дитини: прикріпіть флікер на рюкзак, шапку, взуття тощо.

Особливо уважними треба бути на нерегульованих пішохідних переходах та дотримуватись Правил дорожнього руху.

Водіям у разі вимкнення світлофорного об’єкту, відповідно до Правил дорожнього руху, для проїзду нерегульованого перехрестя треба користуватися відповідними дорожніми знаками.

«У зв’язку зі стабілізаційними відключеннями електроенергії роботу окремих світлофорних об’єктів на складних перехрестях та транспортних розв’язках в одному рівні забезпечено резервним живленням, що подовжує працездатність світлофорів від 2 до 4 годин. На сьогодні це 223 світлофорних об’єкти, і роботи тривають», – пишуть на сторінці Київської міської адміністрації.

Використовуйте світловідбиваючі елементи, знімайте навушники в дорозі і будьте уважні!

Раніше Інформатор писав, що у Бучі зіткнулися два авто: постраждала дитина.

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Ірина Мисюра

Нагору