Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

ЖИТТЯ

На Київщині судитимуть адвоката, який вбив та розчленував співмешканку

У Київській області завершено розслідування стосовно адвоката, який влітку цього року був затриманий в Ірпені за підозрою у вбивстві та розчленуванні своєї співмешканки.

Про це повідомляє Інформатор із посиланянм на Київську обласну прокуратуру.

За процесуального керівництва прокурорів Київської обласної та Обухівської окружної прокуратур до суду скеровано обвинувальний акт стосовно адвоката за фактом умисного вбивства жінки та незаконного поводженні з бойовими припасами (ч. 1 ст. 115, ч. 1 ст. 263 КК України).

Встановлено, що у травні 2022 року в одному з сіл Обухівського району обвинувачений вбив свою співмешканку. У подальшому він розчленував тіло, склав деякі його частини до валізи та викинув у канал поблизу насосної станції. Внутрішні органи вбитої жінки він залишив зберігатися у холодильнику за місцем свого проживання.

Досудове розслідування здійснювалося слідчими Обухівського райуправління ГУ Нацполіції в Київській області.

Як нагадали у відділі комунікації поліції Київської області, 4 червня до поліції надійшла інформація про виявлення в Обухівському районі валізи з різким трупним запахом. У ході огляду багажу було встановлено, що всередині знаходились частини тіла жінки.

Завдяки дослідженню речей та ефективній взаємодії із громадськістю вдалося встановити особу загиблої: подруга вбитої повідомила, що її знайома тривалий час не виходила на зв`язок та в гардеробі має подібні сукні.

Оперативники встановили коло друзів, родичів та співмешканця жінки. Згодом поліцейські провели низку оперативно-розшукових заходів та встановили обставини скоєння вбивства, особу злочинця і його місцеперебування. Підозрюваним, а нині підсудним виявився 37-річний успішний юрист, виходець із Красноярського краю Російської Федерації, який проживав в Ірпені.

Фігуранту справи загрожує до 15 років позбавлення волі.

Нагадаємо, затримали чоловіка в Ірпені у липні. Під час обшуку за місцем його проживання виявлено внутрішні органи вбитої, а також осколкову ручну гранату РГД-5.

Після затримання підозрюваного українські ЗМІ повідомляли, що ним виявився 37-річний адвокат, юрист і так званий “мотиваційний спікер і коуч” Петро Бігун. Зокрема, за даними руху Чесно, він народився у 1985 році в Росії. Працював слідчим з особливо важливих справ другого слідчого відділу слідчого управління прокуратури міста Києва.

Речі та частини тіла загиблої

Вбита наречена адвоката

Підозрюваний у жорстокому вбивстві

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Олександр Кульбачний
Фото: відділ комунікації поліції Київської області

Нагору