Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

ЖИТТЯ

Чорний ящик від ГУР уже завдав рф збитків на мільойони доларів

Головне управління розвідки разом із фондом “Повернись живим” реалізували спільний проєкт, який неофіційно назвали Black box. Покупка на 40 млн грн – причому, що саме купили, невідомо, – вже завдала шкоди росії на мільйони доларів.

Про це Інформатор повідомляє з посиланням на Головне управління розвідки Міністерства оборони України.

У жовтні благодійники придбали й передали ГУР обладнання, здатне знизити наступальний потенціал росії. Деталей спільного проєкту не розголошують.

“З огляду на секретність, ми не можемо розкрити деталей цієї співпраці, але її результати точно відобразяться на полі бою. За нашими підрахунками, лише за жовтень проєкт, який ми між собою називаємо Black box, завдав росії збитків на мільйони доларів”, – розповів начальник розвідки Кирило Буданов.

В Управлінні розвідки нагадали, Black box – не єдиний спільний проєкт ГУР та фонду “Повернись живим”: влітку благодійники передали закупили й передали розвідникам комплекс Bayraktar TB2. Він складається з трьох ударних безпілотників, системи повітряного зв’язку та мобільного комплексу наземного управління. Ціна комплексу – 16 502 450 доларів.

Раніше Інформатор повідомляв, що українська розвідка відсвяткувала 30-річчя.

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Інна Никоненко

Фото: ГУР МОУ

Нагору