Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

ВЛАДА

Посол Японії Мацуда Кунінорі вперше відвідав звільнену Бучу

Повноважний Посол Японії в Україні Мацуда Кунінорі вперше відвідав звільнену від росіян Бучу.

Про це повідомляє Інформатор БІГ з посиланням на Бучанську міську раду.

Зазначається, що Мацуда Кунінорі зустрівся з секретарем Бучанської міської ради Тарасом Шаправським та заступником міського голови Дмитром Чейчуком, де вони обговорили можливості допомоги та співпраці.

«Зокрема, говорили і про перспективи відновлення роботи великого бізнесу та розвитку проєкту Bucha Techno Garden – території пріоритетного розвитку в межах Бучанської громади площею 3433 га. Ця інформація зацікавила Повноважного Посла Японії. Він пообіцяв розповісти про проєкт BTG відомим японським компаніям», – йдеться у повідомленні.

До того ж, гості міста завітали до храму Андрія Первозванного, де оглянули фотовиставку на якій зафіксовані злочини армії рф. А також побували на базі КП «Бучасервіс», де керівник компанії Сергій Мостіпака розповів йому про те, як аварійні бригади використовують мобільний генератор з Японії й згодом вирушили на вулицю Вокзальна, де наразі тривають активні будівельні роботи.

«Ми бачимо вашу стійкість, вашу неймовірну мужність, і це надихає!» — сказав Посол Японії.

Кунінорі також відвідав котельні «Теплокомунсервісу» на Яблунській і Тарасівській. Тепер завдяки допомозі уряду та бізнесу Японії ці об’єкти забезпечені потужними генераторами.

Крім того, на згадку про незламну Бучу Мацуда Кунінорі подарували літак «Мрія» в мініатюрі.

Посол Японії Мацуда Кунінорі

Посол Японії Мацуда Кунінорі на вулиці Вокзальна у Бучі

Посол Японії Мацуда Кунінорі завітав до храму Андрія Первозванного, де оглянув фотовиставку на якій зафіксовані злочини армії рф

Раніше Інформатор БІГ писав про те, що 9 лютого на сесії Ірпінської міської ради було ухвалене рішення Про створення комунального підприємства спільної власності Ірпінської міської територіальної громади та Бучанської міської територіальної громади.

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Анастасія Діденко

Фото: Бучанська міська рада

Нагору