Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

ЖИТТЯ

Фотограф Іван Шевченко з Ірпеня збирає міський “Архів сьогодення”

Фотограф Іван Шевченко збирає міський “Архів сьогодення”. Для Івана, як і для багатьох інших мешканців Ірпеня, життя розділилося на ДО і ПІСЛЯ.

Про це повідомляє Інформатор БІГ з посиланням на сторінку “Архів сьогодення”.

Війна змусила переосмислити ставлення до життя, до простору, що оточує, переглянути цінності і зробити певні висновки. Тому й з’явилася ідея проєкту “Ірпінь. Архів сьогодення”, в якому фотограф має намір зібрати світлини, пов’язані з Ірпінським регіоном і його мешканцями, цінність яких має значення в історичному сенсі.

“Архів сьогодення” – це фотопроєкт про рідне місто в форматі художньо-документальної фотографії. Це спроба накопичити зберегти і структурувати інформацію. Це про історію, що відбувається на наших очах, про пам’ять і ще багато про що… бо тема дуже об’ємна і для формування розгорнутої думки треба багато писати, але то все по ходу…”, – написав Шевченко на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook.

Фотограф Іван Шевченко

Розбите скло… Міни…

Зруйновані заклади міста

Наслідки війни

Вуличний ліхтар

Моторошні світлини будинків після обстрілів

Дорожній знак

Вистояв. Слід від влучання

Вулиця. Дощ. Діти

Раніше Інформатор БІГ писав про Олександру Матвійчук, лауреатку Нобелівської премії миру, яка в інтерв’ю розповіла: “Документувати злочини на Київщині ми почали ще перед тим, як область звільнили від окупантів. Ми використовували всі можливі способи.”

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Руслан Семенець

Фото: Іван Шевченко

 

Нагору