У Києві відбулася стратегічна сесія “Реформа шкільного харчування: стратегічний розвиток в умовах війни та повоєнного відновлення України”. Ініціаторкою реформи є Олена Зеленська. В заході взяли участь міністр освіти і науки України Сергій Шкарлет, міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко, Посол Швейцарської Конфедерації в Україні Клод Вільд.
Про це повідомляє Інформатор БІГ з посиланням на Держпродспоживслужбу України.
Робота над підготовкою стратегії розпочалася торік у січні й була перервана повномасштабним російським вторгненням. Метою сесії було розроблення проєкту стратегії реформування системи шкільного харчування та залучення іноземних інвестицій у розвиток і відновлення закладів освіти.
Учасники заходу обговорили проєкт стратегії та напрацювали план розвитку реформи з фокусом на відновленні закладів освіти, соціальній підтримці та розвитку кадрового потенціалу.
На зустрічі були представлені чотири напрями подальшої роботи:
– організація якісного харчування (закупівлі та фінансування);
– відновлення та модернізація харчоблоків, впровадження та дотримання системи НАССР;
– розвиток кадрового потенціалу;
– формування культури здорового харчування, впровадження нових норм та меню.
“Часто кажуть, що війна відібрала в кожного з нас, українців, рік життя. У такому разі можемо сказати, що вона відібрала рік здорового повноцінного харчування у наших дітей. Якби не російський напад, певно, сьогодні ми говорили б уже про досягнення, зростання й зміни. Але зараз наше досягнення – вже те, що попри війну й усі випробування ми тут і збираємося продовжувати”, – зазначила Олена Зеленська.
Вона також наголосила, що реформа шкільного харчування знову на часі і зараз йдеться не лише про меню та поживність, а й про піклування.
Раніше Інформатор БІГ повідомляв, що у Бучі побудують фабрику-кухню, де готуватимуть їжу для школярів міста й сусідніх громад Бучанщини.
Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!
Руслан Семенець