Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

ТРЕШ

Ще двох російських військових судитимуть за воєнні злочини на території Київщини

Прокурори Київської обласної прокуратури скерували до суду два обвинувальні акти щодо ще двох військових армії рф, що чинили звірства на Київщині.

Про це повідомляє Інформатор БІГ з посиланням на Офіс Генпрокурора.

Зазначається, що сержанту 83 окремої гвардійської десантно-штурмової бригади мо рф та  тимчасово виконуючому обов’язки начальнику розвідки бригади – військовослужбовцю 64 окремої мотострілецької бригади збройних сил рф інкриміновано порушення законів та звичаїв війни (ст. 438 КК України).

«Розслідуванням встановлено, що у лютому – березні 2022 року під час тимчасової окупації села Катюжанка Вишгородського району сержант рф проводив обшуки будівель в населеному пункті. Озброєний окупант незаконно затримав двох чоловіків – колишніх учасників АТО», – йдеться у повідомленні.

До того ж, росіянин погрожував українцям вбивством і вимагав повідомити інформацію про розташування позицій ЗСУ, місцеперебування учасників АТО, працівників правоохоронних органів та проукраїнськи налаштованих громадян.

«Впродовж декількох днів він проводив незаконний допит потерпілих. Їм погрожували розстрілом, били та катували, не давали їжу і питну воду», – повідомляють в Офісі Генпрокурора.

Водночас інший військовий армії росії, перебуваючи у березні 2022 року в окупованому селі Гавронщина Бучанського району, спільно з військовослужбовцями збройних сил рф направив зброю та заборонив далі йти 70-річному беззбройному мирному мешканцю.

«Після цього він вдарив прикладом зброї потерпілого у щелепу, від чого чоловік впав на землю. Надалі підозрюваний капітан з автомата здійснив три смертельні постріли у безпомічного чоловіка», — розповіли в пресслужбі.

Злочинці з армії рф

Раніше Інформатор БІГ вже повідомляв про те, що мешканцям Гостомельської громади, які стали свідками чи потерпілими від злочинних дій військовослужбовців зс рф пропонують відвідати пункт прийому громадян.

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Анастасія Діденко

Нагору