Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

ЖИТТЯ

Київ та москва провели обмін полоненими: з російської неволі повернувся 101 українець

Відбувся новий великий обмін полоненими між Україною та росією, завдяки якому додому повернувся 101 українець.

Про це Інформатор БІГ  повідомляє з посиланням на Службу безпеки України.

Черговий обмін полоненими між Україною та росією відбувся у четвер, 16 лютого. Зокрема, додому повернулися 100 українських захисників та один цивільний.

У СБУ зазначили, що обмін полоненими – це результат роботи Об’єднаного центру координації пошуку та звільнення військовополонених, який виконав рішення Координаційного штабу щодо поводження з військовополоненими.

«Життя кожного українця – найвища цінність! Працюємо над тим, щоб виконати доручення президента та повернути з полону кожного українця», – йдеться у дописі.

Варто зауважити, що серед звільнених захисників — нацгвардійці, прикордонники та військовослужбовці ЗСУ. 94 з них обороняли Маріуполь, зокрема 63 — на Азовсталі. До того ж, багато бійців дістали поранення.

«Рідні скоро зможуть обійняти своїх захисників, за яких молилися і чекали найбільше на світі. Кожен із наших повернених громадян отримає необхідну медичну допомогу, пройде реабілітацію, зможе відновити документи та банківські картки», — написав омбудсмен Дмитро Лубінець.

За його словами, від початку повномасштабного вторгнення росії з полону вдалося звільнити 1863 людини.

У Координаційному штабі з питань поводження з військовополоненими підкреслили, що звільнений цивільний — перший заступник мера Енергодара Іван Самойдюк, який відмовився співпрацювати з окупантами і був викрадений 19 березня 2022 року на блокпосту біля Благовіщенки Запорізької області.

Важливо, що серед звільнених також є захисники України з херсонського і київського напрямків, а також бійці, які обороняли Бучу, Херсон та Лиман.

Українські захисники повернулися на рідну землю

Військові, що боронили Україну тепер вдома

Раніше Інформатор БІГ вже розповідав про те, що в Україні триває Національна кампанія рекрутингу «Гвардія наступу», в ході якої приймають заяви для вступу у бригади, що визволятимуть країну від російської навали.

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Анастасія Діденко

Фото: Дмитро Лубінець

 

Нагору