Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

ВЛАДА

Португальське місто Кашкайша передало Бучі 500 тис. євро на відновлення закладів освіти

Мерія Кашкайша, що є португальським містом-побратимом для незламної Бучі, передала 500 тисяч євро на відновлення закладів освіти на Київщини.

Про це повідомляє Інформатор БІГ з посиланням на  Анатолія Федорука.

Міський голова зазначив, що завдяки цим грошам у початковій школі №11 на вулиці Яблунська нарешті розпочнуть роботи, а в старому корпусі ліцею №3 по вулиці Вокзальна продовжать ремонт. Варто зауважити, що цей мікрорайон Бучі найбільше постраждав під час російської окупації.

До того ж, допомогу Бучанській громаді запропонував особисто міський голова Кашкайша Карлос Каррейрас. До погодження процедури долучилася перша леді пані Олена Зеленська та Посольство України в Португалії.

«Сьогодні разом із журналістами перевірили перебіг робіт у ліцеї № 3. Ми продовжуємо працювати з нашими західними партнерами, щоб відбудувати цю школу ще кращою, ніж вона була. Адже наша мета – повернути додому всіх бучанських дітей, переконавши батьків, що вдома краще», – йдеться у повідомленні.

Ремонт у пошкоджених росіянами закладах освіти Бучанщини

Відновлення закладів освіти у БІГ-регіоні

Раніше Інформатор БІГ вже розповідав про те, що мер Бучі зустрівся з губернаторкою штату Нью-Йорк Кеті Гокул в Конгрес-холі міста Олбані, що став побратимом для містечка на Київщині. На знак підтримки українській делегації вручили прапор штату Нью-Йорк та прапор України, які зазвичай розміщують на капітолії.

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Анастасія Діденко

Нагору