Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

ВЛАДА

На марафоні громад у Варшаві Бучанщина презентувала свої проєкти

У Варшаві завершився марафон громад. Від Бучанської громади на заході та міжнародній виставці-форумі “ReBuild Ukraine” були представники Бучі, Макарова та Бородянки.

Про це повідомляє Інформатор БІГ з посиланням на Асоціацію міст України.

Учасниками форуму були делегації з 22 країн, а співорганізатором заходу виступила Асоціація міст України.

Буча представила відразу кілька проєктів. Серед головних: реконструкція психоневрологічної лікарні в багатопрофільний центр ментального здоров’я, амбітний проєкт Bucha Tehno Garden, будівництво відділення Нацполіції, нової підстанції 150 мВт та очисних споруд.

“У рамках виставки-форуму “ReBuild Ukraine” презентував одразу кілька важливих проєктів у різних галузях”,- зазначив Вадим Наумов, начальник відділу містобудування та архітектури Бучанської міської ради.

Селищний голова Макарова презентував свою громаду, яка ще тривалий проміжок часу відбудовуватиметься, масштаби лиха величезні, тисячі людей залишилися без домівок.

“Але не майте сумнівів, ми й надалі стоятимемо на захисті нашого спільного європейського дому і боротимемося за спільні європейські ціності. Хоча російські ракети продовжують нищити критичну інфраструктуру, намагаючись занурити нас у темряву. Та наші спільні зусилля не будуть марними”, – запевнив Вадим Токар.

Від Бородянки були представлені наступні проєкти: відбудова житла, відбудова соціальної сфери, будівництво очисних споруд, відновлення мереж газо- і електропостачання, технопарк, транспортний аеропорт.

“Ми потребуємо відбудови сьогодні” – ключовий меседж з яким делегати Бородянки представили свою громаду на міжнародному форумі. “В рамках заходу досягнуто попередні домовленості щодо фінансування проєктів та допомоги у вирішенні критичних питань.”

Два дні тривали зустрічі з потенційними інвесторами, донорами, фондами та будівельними організаціями, представниками ЗМІ.

Також відбувся майстер-клас, що провів Голова Ради Директорів Rebuilding Ukraine Agency Алекс Гордін. Він розповів про існуючі інструменти по залученню іноземних інвестицій, порадив створити департаменти зовнішньо-економічного розвитку, орієнтовані на роботу в умовах воєнного стану та післявоєнної відбудови, та, не чекаючи перемоги, готувати проекти розвитку громад для роботи з інвесторами.

“Кожна громада, незважаючи на її розмір та географічне розташування, має свою цінність та ресурси, що робить її інвестиційно-привабливою”, – наголосив Алекс Гордін.

Можна відзначити грандіозний масштаб заходу, у якому взяли участь – 22 країни світу, 23 українських громади, 70 муніципалітетів-гостей, 12 нацпавільйонів країн-партнерів, близько 500 світових донорських та фінансових організацій, понад 20 офіційних делегацій з різних країн світу. Це свідчить про те, що світова спільнота об’єдналася заради єдиної мети – відродити Україну.

Буча представила на форумі відразу кілька проєктів

Начальник відділу містобудування та архітектури Бучанської міської ради Вадим Наумов на форумі

Майстер-клас від Голови Ради Директорів Rebuilding Ukraine Agency Алекса Гордіна

Раніше Інформатор БІГ повідомляв, що надзвичайниця, яка допомагала в Бородянці під час евакуації, взяла участь у міжнародному форумі “Business Woman 2023”. Цьогоріч учасницями форуму були близько 500 жінок з 31-єї країни світу. Захід проходив в режимі офлайн і онлайн.

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Руслан Семенець

Фото: Асоціація міст України та Бучанська міська рада

Нагору