Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

ЖИТТЯ

В Україні створили застосунок Dobre, що допоможе отримувати інформацію про близьких з окупованих територій

В Україні створили застосунок Dobre, який працює навіть за слабкого сигналу мережі й допомагає автоматично дізнатися інформацію про близьких, які знаходяться на окупованих росією українських територіях.

Про це повідомляє Інформатор БІГ з посиланням на урядовий портал.

Зазначається, що у додатку абонент повинен створити базу контактів, яким передасть свій статус. «Зелений» означає, що все добре, а «червоний» – потрібна допомога.

Користувач самостійно налаштовує періоди, коли йому приходитимуть сповіщення про статус його контактів. У випадку, якщо за встановлений інтервал часу вони не оновлюють інформацію про себе, всі контакти отримають сповіщення про можливе виникнення проблеми.

«Застосунок Dobre допоможе дізнатися інформацію про рідних з окупованих або небезпечних територій. Додаток працює навіть за слабкого сигналу мережі оператора. Програма дозволяє не турбувати їх постійними дзвінками та питаннями на кшталт «Як ти?». Цю інформацію можна отримати автоматично та в будь-який час», – йдеться у дописі.

Раніше Інформатор БІГ повідомляв про те, що робити у випадку зникнення мобільного зв’язку.

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Анастасія Діденко

Нагору