Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

ЖИТТЯ

“Світ відкрив очі на звірства, коли фото з Бучі облетіли всі світові ЗМІ”: БІГ-регіон відвідав міський голова Канн

Міський голова Канн Давід Ліснар відвідав Бучу. Під час зустрічі члени делегації дізналися про роботу французьких жандармів під час ексгумації тіл, проведену роботу щодо фіксації злочинів рашистів.

Про це повідомляє Інформатор БІГ з посиланням на Бучанську міську раду.

Гостя вразили історії про те, як з’явилися дві довгі могили після 12 березня на території храму Андрія Первозванного, про вбиства і катування мирних жителів. Окрема сторінка – розповіді про зруйновану інфраструктуру населених пунктів, процеси відбудови, міжнародну підтримку міст-партнерів.

Настоятель храму отець Андрій розповів жахливу історію співака із храму Андрія Шипила.

Інформатор БІГ з відкритих джерел дізнався, що Андрієві було 33 роки. Він загинув орієнтовно в другій половині березня у Бучі. Його закатували російські військові. Загинули також його мама Тетяна, батько Володимир та дядько Олег. Їхні обгорілі тіла після звільнення Бучі Збройними силами України знайшли на перехресті вулиць Старояблунської та Івана Франка.

“Світ відкрив очі на звірства, коли фото з Бучі облетіли всі світові ЗМІ”,- наголосив Давід.

Насамкінець зустрічі мери домовилися продовжити діалог. Стосуватиметься він більш конкретних питань допомоги французького міста у період відбудови. Можливо, саме це місто стане наступним європейським містом-побратимом Бучі.

Завітав французький мер і до Ірпеня. Влітку минулого року в Парижі був підписаний Меморандум про партнерство між Ірпінською міськрадою та Асоціацією міст Франції, головою якої є пан Ліснар.

“Наразі працюємо в напрямку реалізації спільних проєктів. Деякі з них обговорили цього разу”, – зазначив міський голова Ірпеня Олександр Маркушин.

Міський голова Канн Давід Ліснар відвідав Бучу

Гостю розповіли жахливу історію співака із храму Андрія Шипила

Давіда Ліснара вразили розповіді про вбиства і катування мирних жителів

Мер французького міста відвідав Ірпінь

Наслідки окупації вражають

На згадку

Раніше Інформатор БІГ повідомляв, що прем’єр-міністерка Італії Джорджа Мелоні відвідала Бучу та Ірпінь. “Ми будемо боротися за вас і вашу свободу”, – наголосила Мелоні місцевій українській владі наприкінці візиту на місце масових вбивств у Бучі. 

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Руслан Семенець

Нагору