Коломия До сайту

До Бучі завітала міністерка оборони Республіки Північна Македонія Слав’янка Петровска

До роковин повномасшабного вторгнення росії в Україну, міністерка оборони Республіки Північна Македонія Слав’янка Петровска вирішила відвідати деокуповану Бучу та особисто побачити результати перебування у місті російських військових.

Про це повідомляє Інформатор БІГ з посиланнням на Бучанську міську раду.

Зазаначається, що пані Петровска оглянула фотовиставку з фіксацією злочинів війських армії рф проти мирного населення Київщини та ознайомилася з відео-презентацією меморіального комплексу, який група архітекторів розробила для вшанування пам’яті вбитих мешканців Бучанського району.

«Бучанці зазнали жахливих страждань. Ви дуже сміливі люди», – пояснила Слав’янка Петровска.

У свою чергу, заступниця Бучанського міського голови Михайлина Скорик-Шкарівська висловила слова вдячності гостям міста за підтримку та за надану допомогу від міста-побратима Бучі – міста Кавадарці.

«Ми вдячні меру міста Кавадарці Мітку Янчеву за важливу допомогу нашій громаді у важкий період. Цей потужний генератор надійшов дуже вчасно і забезпечує безперебіну роботу об’єктів критичної інфраструктури в центрі Бучі», – сказала вона.

Міністерка оборони Республіки Північна Македонія Слав’янка Петровска у Бучі

Пані Петровска оглянула фотовиставку з фіксацією злочинів війських росії

Раніше Інформатор БІГ повідомляв, що міський голова Канн Давід Ліснар відвідав Бучу, де під час зустрічі члени делегації дізналися про роботу французьких жандармів під час ексгумації тіл та проведену роботу щодо фіксації злочинів рашистів.

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Анастасія Діденко