Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

ЖИТТЯ

Чеське місто-побратим допоможе Гостомельській громаді у відбудові

Гостомель та Прага-Ржепориє підписали угоду про партнерство та стали містами-побратимами. Процес підписання історичного документа щодо присвоєння місту нового статусу відбувся 28 лютого.

Про це повідомляє Інформатор БІГ з посиланням на Гостомельську селищну військову адміністрацію.

Очільник Гостомельської селищної військової адміністрації Сергій Борисюк підписав меморандум про співпрацю зі старостою міського району Прага-Ржепориє Павлом Новотним.

Як дізнався Інформатор БІГ з відкритих джерел, Ржепориє є муніципальним і кадастровим районом на заході Праги, столиці Чехії. Входить в адміністративний округ Прага 13. З 1974 року є частиною Праги “Прага-Ржепориє” та має свого старосту.

Чеські побратими допомагатимуть Гостомельській громаді у відновленні та відбудові територій, які постраждали внаслідок військових дій рф.

Сергій Борисюк подякував за співпрацю чеським друзям та запросив старосту міста-побратима відвідати населені пункти громади, в якій зараз йдуть активні роботи з відбудови.

Представники чеського міста Прага-Ржепориє

Начальник Гостомельської селищної військової адміністрації Сергій Борисюк підписує меморандум про співпрацю

Чеське місто Прага-Ржепориє

Раніше Інформатор БІГ повідомляв, що бучанські підлітки повернулись із французького міста-побратима Дюнкерка, де впродовж десяти днів юнаки і дівчата навчалися та спілкувалися разом зі своїми французькими однолітками.

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Руслан Семенець

Нагору