Коломия До сайту

Волонтерка, яка рятувала тварин з охопленого вогнем Ірпеня отримала першу Всеукраїнську зоозахисну премію

Першу Всеукраїнську зоозахисну премію отримала 20-річна волонтерка Анастасія Тиха, яка, ризикуючи життям, врятувала тварин з охопленого вогнем Ірпеня.

Про це повідомляє Інформатор БІГ з посиланням на UAnimals.

Відомою зоозахисниця стала після легендарної світлини, яка облетіла майже весь світ – на ній вона виводить з окупованого Ірпеня зграю собак, частина яких на інвалідних візочках.

Разом з чоловіком Артуром вони евакуювали 15 собак, 5 котів, хамелеона, черепаху, хом’яка та павука.

“Тварини мені як діти. Дітей же не кидають”, — розповідає Настя, яка займається перетримкою тварин, надає їм медичну допомогу та утримує, допоки для них не знайдеться сім’я. В її мініпритулку багато котів та собак, які в результаті ДТП чи людської жорстокості отримали інвалідність.

Зараз у зооволонтерки живуть 50 собак та 17 котів. Чимало з них мають особливі фізичні та психологічні потреби. Настя приймає в себе тварин з гарячих точок: Харкова, Миколаєва, Бахмута та Маріуполя.

Зоозахисну премію отримала 20-річна волонтерка Анастасія Тиха

Легендарна світлина, яка облетіла майже весь світ, на ній вона виводить зграю собак з окупованого Ірпеня

Раніше Інформатор БІГ повідомляв, що Гостомельський притулок, який є найстарішим у Київській області, стерилізує тварин та шукає їм новий дім. Він пережив окупацію, а тепер й надалі допомагає безпритульним чотирилапим.

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Руслан Семенець