Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

ВЛАДА

Депутати Верховної Ради України відвідали Київщину

Депутати Верховної Ради України відвідали Гостомель та Ірпінь, де подивилися на наслідки російської навали, які й досі залишилися на Київщині.

Про це повідомляє Інформатор БІГ з посиланням на Гостомельську селищну військову адміністрацію.

Начальник Гостомельської селищної військової адміністрації показав депутатам ВР пошкоджені внаслідок військової агресії армії рф, будинки деокупованих селах Горенка та Мощун.

До того ж, депутати уважно вислухали історію про героїчну битву за село Мощун, яке стало пеклом для ворога та відвідали меморіальне місце-пам’яті, на якому вшанували загиблих воїнів, які віддали свої життя за вільну та незалежну Україну.

А за інформацією керуючого справами виконавчого комітету Ірпінської міської ради Дмитра Негреша, разом із поважними гостями вони оглянули зруйнований Центральний будинок культури міста Ірпінь, житловий комплекс «Ірпінські Липки» та графіті британського вуличного художника Бенксі.

«Мета візиту полягає в тому, щоб депутати, які представляють інші регіони України – Миколаївщину, Сумську область на власні очі побачили наслідки воєнних дій в місті Ірпінь. Тобто вони мають з чим порівняти ті наслідки», – сказав керуючий справами виконавчого комітету Ірпінської міської ради Дмитро Негреша.

Представники делегації відвідали і зруйнований міський стадіоні «Чемпіон», де цими вихідними відбувся перший відкритий регіональний турнір із регбі, присвячений Героям територіальної оборони міста Ірпеня.

«Зробити потужний, сильний захід за участю нових міст-Героїв. Їх 10 на Київщині. Я думаю, що за декілька днів ми точно скажемо, що це буде за захід. Щоб весь світ побачив незламність Київщини, всіх міст-Героїв та всю незламність українського народу», – зауважив народний депутат України Олександр Горобець.

Меморіал загиблим у війні українцям у Гостомелі

Депутати ВР завітали у Гостомель

Народні депутати вшанували пам’ять загиблим у війні

Народні депутати в Ірпені

Мета візиту полягає в тому, щоб депутати, які представляють інші регіони України – на власні очі побачили наслідки воєнних дій в місті Ірпінь

Раніше Інформатор БІГ вже повідомляв про те, що в рамках візиту представники НАТО відвідали деокуповані після масштабного вторгнення Росії в Україну Бучу та Гостомель.

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Анастасія Діденко

Нагору