Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

ГРОШІ

Мультфільм «Мавка. Лісова пісня» за перші вихідні зібрав 24,9 млн грн

Український мультфільм «Мавка. Лісова пісня» зібрав у прокаті 24,9 мільйона гривень лише за перші вихідні.

Про це повідомляє Інформатор БІГ з посиланням на компанію Film.ua Group.

«Ми не можемо стримати емоцій, бо за перший прокатний вікенд мультфільм «MAVKA. Лісова пісня» переглянуло 189 048 глядачів, а касові збори склали 24 903 241 грн!», — йдеться у дописі.

У свою чергу, видання Forbes наголошує, що такий збір зробив анімаційний фільм рекордсменом касових зборів серед вітчизняних релізів за результатами першого вікенду.

Лише за 4–5 березня квитки на «Мавка. Лісова пісня» придбало 189 тисяч відвідувачів кінотеатрів.

До того ж, «Мавку» продали у понад 20 країн світу для показу. Серед них: США, Канада, Франція, Італія, Іспанія, Португалія, Польща, Румунія, Хорватія, Естонія, Латвія, Литва, Албанія, Боснія і Герцеговина, Македонія, Сербія, Словенія, Чехія, Болгарія, Угорщина, Норвегія, Данія, Ісландія, Швеція, Фінляндія, Греція та Монголія.

Бюджет мультфільму становить 187 мільйонів гривень, а частка з державного фінансування виробництва мультфільму становить близько 49,5 мільйона гривень.

Відомо, що вперше про мультфільм заговорили ще у 2015 році, але в український прокат мультфільм вийшов лише 2 березня 2023-го. А покази у кінотеатрах країни й досі тривають.

Раніше Інформатор БІГ повідомляв про допрем’єрний показ документального фільму “Ефект присутності”. Ексклюзивні кадри якого відзняті журналістами Центральної телерадіостудії Міністерства оборони України в Бучі, Мощуні, Сєвєродонецьку та Лисичанську нікого не залишать байдужими.

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Анастасія Діденко

Нагору