Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

ВЛАДА

Багатоквартирні будинки у Бучі можуть отримати до 7,2 мільйона гривень на відбудову

Бучанське ОСББ може отримати до 7,2 мільйона гривень на відбудову зруйнованих росіянами будинків.

Про це повідомляє Інформатор БІГ з посиланням на мера Бучі Анатолія Федорука.

За його словами, всі витрати, що підуть на відбудову бучанських будинків, фінансує програма «ВідновиДІМ» від фонду Енергоефективності.

Мер Бучі наголошує, що важливою умовою для подачі заявки – є участь в ОСББ.

«Гранти стовідсоткові, програму фінансує Європейський союз. Механізм швидкий — 70% коштів дають одразу, тож будівельники можуть швидко розпочати роботи. Для того, щоб взяти участь в програмі, потрібно звернутися з відповідною заявою до Бучанської міської ради. Наші фахівці проконсультують і допоможуть якнайшвидше оформити всі необхідні документи», – пояснив Федорук.

Він також звернув увагу, що отримані кошти можна витратити на ремонт місць загального користування, а саме –покрівель, фасадів, віконних та балконних конструкцій, а також внутрішньобудинкових мереж.

КП «Бучасервіс» також звертає увагу на ключові пункти програми «ВідновиДІМ»:

• кошти виділяються тільки Об’єднанням співвласників багатоквартирних будинків;
• гроші — грантові і надаються ще до початку ремонтних робіт;
• максимальна сума на відновлення за програмою «ВідновиДІМ» — 7,2 мільйона гривень.

На зустрічі з жителям вулиці Енергетиків, що в Бучі, заступник міського голови Дмитро Чейчук та керівник відділу житлово-комунальної інфраструктури Анастасія Вигівська

Раніше Інформатор БІГ повідомляв, що у Бучі відбулася зустріч представників місцевої влади з мешканцями району Мельники та вулиці Яблунська, де обговорили програму “Віднови ДІМ”, яка допомагає у відновленні зруйнованих росіянами будинків.

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Анастасія Діденко

Нагору