Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

ЖИТТЯ

Київщина серед порушників мовного закону

Київщина посідає четверте місце у списку областей за кількістю звернень про порушення мовного закону за перші два місяці 2023 року.

Про це повідомляє Інформатор БІГ з посиланням на пресслужбу Уповноваженого із захисту державної мови Тараса Кременя.

Зазначається, що у пристоличному регіоні за період 2023 року про порушення повідомили 20 разів.

Зокрема, 60% усіх звернень стосуються саме сфери обслуговування споживачів: відсутності української версії сайтів інтернет-магазинів та веб-сайтів та порушення безпосередньо під час обслуговування. До того ж, громадяни скаржилися на рекламу та вивіски.

Були також порушення закону про державну мову педагогічними та науково-педагогічними працівниками закладів дошкільної, загальної середньої та вищої освіти, а також представниками сфери охорони здоров’я.

«За результатами розгляду звернень громадян з метою усунення та недопущення в подальшому порушення законодавства про державну мову Уповноваженим вжито заходів реагування, у т. ч. проведення державного контролю та накладення на порушників санкцій, передбачених Кодексом України про адміністративні правопорушення», – йдеться у дописі.

Раніше Інформатор БІГ вже повідомляв про те, що український мультфільм «Мавка. Лісова пісня» зібрав у прокаті 24,9 мільйона гривень лише за перші вихідні.

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Анастасія Діденко

Нагору