Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

ЖИТТЯ

Бучанські ліцеїсти під час благодійного ярмарку зібрали 117 тисяч гривень на дрон і лазерний далекомір

Солідну суму – 117 тисяч гривень, які вторгували учні Бучанського ліцею № 5, продаючи смаколики та декоративні вироби, спрямують на придбання дрона і лазерного далекоміра для наших захисників.

 Про це повідомляє Інформатор БІГ з посиланням на Бучанську міську раду.

У повідомленні суму називають вражаючою, і деталізують, що учні вторгували ці кошти продажем хендмейду на благодійному ярмарку: смаколики для ярмарку готували разом з батьками, а декоративні вибори створили самі. На додачу, ще й організували збір пожертв.

«Найпершими свою частину «збору» закрили учні 9а й 10а класів. Вони запропонували картоплю фрі й попкорн, який готували одразу на ярмарку. Тож їхні страви розкупили за лічені хвилини», – зазначається у повідомленні.

Уже відомо, яким чином розподілять зібрані кошти: так, дрон, вартість якого – майже 89,5 тисяч гривень, заплановано придбати для 57-ї окремої мотопіхотної бригади.

А бійці третього батальйону 93-ї окремої мотострілецької бригади «Холодний Яр» отримають  27,5 тисяч для придбання лазерного далекоміра VORTEKS RAZOR HD 4000.

Окрім продажу хендмейду, ліцеїсти встановили й благодійні скриньки

Такі ярмарки у Бучі відбуваються вже не вперше: раніше Інформатор БІГ розповідав,  школярі міської  гімназії № 2 зібрали понад 15 тисяч гривень на дрон «Очі Бучі».

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

                                                                                                                       Інесса Швець

                                                                                                                       Фото: Бучанська міськрада

Нагору