Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

ЖИТТЯ

На Київщині працює 68 внутрішньо переміщених підприємств

За останні пів року кількість підприємств, релокованих у Київську область з «гарячих» регіонів України, зросла учетверо, і нині становить 68.

Про це повідомляє Інформатор БІГ з посиланням на Київську ОВА.

За даними Департаменту економіки Київської обласної військової адміністрації Із початку повномасштабного вторгнення рф в Україну до пристоличного регіону у межах програми релокації, яку впроваджує уряд, перемістилися 68 підприємств із «гарячих точок» України

«Частина з релокованих виробництв вже працює і розвивається. Переміщення підприємств із небезпечних регіонів сприяє розвитку економіки, захисту діючих підприємств від руйнації, збереженню наявних робочих місць та забезпеченню населення можливістю працювати», – зазначається у повідомленні.

Також у Київській ОВА звертають увагу на те, що для підтримки бізнесу в складні часи діє низка урядових програм, серед яких –  програма «Доступні кредити 5-7-9%».

Однак Київщина – не найпопулярніший регіон для бізнесів, які шукають безпечне місце. Найбільше підприємств – 24% -перемістилось на Львівщину. До Закарпатської області перемістилось  14,5% підприємств, до Чернівецької -9,8%, до Івано-Франківської -8,3%. Про це повідомила заступниця Міністра економіки України Тетяна Бережна. Вона розповіла, що за рік повномасштабного вторгнення рф в Україну за урядовою програмою релокації в безпечніші регіони країни переїхали 800 підприємств. З них  623 на новому місці вже відновили роботу.

Раніше Інформатор БІГ розповідав про те, що Кабмін спростив подання заяви на одноразову допомогу у разі загибелі чи інвалідності військових.

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

                                                                                                                                                     Інесса Швець

Фото: Укрінформ

Нагору