Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

ТРЕШ

Сезон п’яних водіїв у БІГ-регіоні

Патрульні Київщини щодня виявляють нетверезих водіїв та складають на них відповідні адміністративні протоколи.

Про це повідомляє Інформатор БІГ з посиланням на Патрульну поліцію Київської області.

Зазначається, що за добу на Київщині поліцейськими було складено 21 адміністративний протокол за керування транспортними засобами у стані сп’яніння.

Один із випадків трапився 20 березня, близько 23-ї години, на вулиці Окружній, що у Гостомелі. Інспектори зупинили авто ВАЗ 2170.

«Під час спілкування з 30-річним керманичем поліцейські виявили у нього явні ознаки алкогольного сп‘яніння. Патрульні запропонували пройти огляд на стан сп‘яніння, на що чоловік погодився. Результат огляду на стан сп‘яніння склав 0.24 проміле алкоголю в крові», – йдеться у дописі.

Патрульні склали на нетверезого керманича протокол за ч. 1 ст. 130 (Керування у стані сп‘яніння) КУпАП та відсторонили його від керування транспортним засобом.

Результат огляду на стан сп‘яніння склав 0.24 проміле алкоголю в крові

У той же день, близько 9 години, поліцейські Бучанського управління також здійснювали патрулювання у селі Музичі.

«Правоохоронці звернули увагу на автомобіль «Mercedes», водій якого при появі патрульної машини збільшив швидкість. Вимогу зупинитись – чоловік проігнорував. Наздогнавши легковика, правоохоронці встановили, що 43-річний водій був також із явними ознаками алкогольного сп’яніння», – повідомляє пресслужба.

За даними фактами [ч. 1, ч. 5 ст. 126, ч. 1 ст. 130, ст. 185 КУпАП] правоохоронці склали адмінматеріали відносно кермувальника.

Поліцейські наполягають запам’ятати невідповідальним водіям, що в Україні максимальною дозволеною дозою алкоголю у крові керманича є 0.2 проміле, але не варто розраховувати на безпечну дозу алкоголю, адже сідаючи за кермо у стані сп‘яніння, ви наражаєте на небезпеку себе та інших учасників дорожнього руху.

До того ж, ввечері, 20 березня, на Київщині патрульні поліцейські виявили дві вантажівки, водії яких здійснили стоянку з порушенням ПДР.

Відомо, що один з водіїв зупинився з порушенням ПДР на 46 км автодороги Київ – Харків, інший на 77 км тієї ж автодороги. Обом керманичам поліцейські винесли постанову за ч. 1 ст. 122 (Порушення вимог стоянки) КУпАП.

Правоохоронці вкотре звернулися до водіїв та наголосили, що у разі вимушеної зупинки на проїзній частині за межами населеного пункту, водій повинен позначити транспортний засіб відповідно до вимог ПДР та вжити заходів для того, щоб прибрати його за межі проїзної частини праворуч.

Заборонена стоянка поза населеними пунктами у темну пору доби

Раніше Інформатор БІГ також розповідав про те, що у Ворзелі затримали п’яного водія, що став упоперек проїжджої частини й перешкоджав дорожньому руху та пасажирку, що вдарила правоохоронця по обличчю.

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Анастасія Діденко

Нагору