Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

ВЛАДА

Буча працює над зверненням до Світового Фонду пам’яток щодо збереження садиби Штамма

Бучанська міськрада опрацьовує можливість звернутися до Світового Фонду пам’яток, щоб отримати фінансову допомогу на пpoтиaвapiйні, консерваційні та рecтaврaційні роботи у знаменитому замку-садибі німецького інженера Євгена Штамма.

Про це повідомляє Інформатор БІГ з посиланням на Бучанську міську раду.

Зазначається, що історичній садибі Штамма понад 100 років. Розташована вона в Бучі на вулиці Києво-Мироцькій 133, де під час окупації міста стояли російські підрозділи.

Щоб проєкт став реальністю, Бучанський міський голова Анатолій Федорук та керівники структурних підрозділів провели нараду, метою якої є організувати спільні з власником будівлі обстеження пам’ятки архітектури.

«Допомогти в цій роботі береться товариство з обмеженою відповідальністю «KДK IHЖИHIPИHГ», яке має багаторічний досвід як у сфері будівництва, так і в роботі з пам’ятками apxiтeктури. Зокрема, вже успішно співпрацює зi Свiтовим фондом пам’яток по реставрації Нaцiонaльного музею мистецтв імені Бoгдaнa та Baрвари xaненкiв у Kиєвi тa консервації з подальшим відновленням Чернігівської обласної бібліотеки для юнацтва», – йдеться у дописі.

До того ж під час зустрічі були обговорені практичні кроки щодо порятунку Садиби Штамма й можливість залучення фахівців до обстеження Уваровського дому.

Мер Бучі також підкреслив, що додатково планується створення пам’ятного комплексу на території Церкви Андрія Первозванного, яка теж постраждала від обстрілів окупантів.

Раніше Інформатор БІГ також розповідав про те, що Бучанська міська рада затвердила на позачерговій сесії створення ландшафтного заказника «Ріка-Герой Ірпінь».

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Анастасія Діденко

Нагору