Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

Київщина

У Бучі презентували пам’ятну монету «Крила свободи»

Пам’ятну монету «Крила свободи» презентували в Бучі до Дня Національної гвардії України.

Про це повідомляє Інформатор БІГ з посиланням на Бучанську міську раду.

Зазначається, що в Kosenko Art Gallery представила її група волонтерів «Специ евакуації», які з перших днів вторгнення росії допомагали цивільним виїхати з міст та сіл Бучанського району.

«З одного боку монети зображений легендарний український найбільший у світі літак «Мрія». Він із полум’я виривається в небо – як символ вічності, невмирущості та свободи. З іншого боку – герб міста Гостомель», – йдеться у дописі.

Монета присвячена подвигу 4-ої бригади оперативного призначення Нацгвардії «Рубіж», бійці якої у перші години широкомасштабного наступу російських військ зустріли ворога і відбили у загарбників Гостомельський аеропорт.

Відомо, що пізніше монету виставлять на продаж, а всі кошти спрямують на придбання автомобілів швидкої допомоги та спецобладнання – для евакуації цивільного населення з районів бойових дій.

Презентація пам’ятної монети “Крила свободи”

Kosenko Art Gallery

Монета присвячена подвигу 4-ої бригади оперативного призначення Нацгвардії «Рубіж»

Раніше Інформатор БІГ повідомляв, що у роковини звільнення Київщини Укрпошта планує випустити нову поштову марку «Не забудемо! Не пробачимо! Буча. Ірпінь. Гостомель».

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Анастасія Діденко

Нагору